Articles

Hits: 10413
Print

Het Kruispunt
ondersteunt volwassen mensen met een beperking aan huis. Ieder persoon met een beperking die alleen of met partner en kinderen woont, een huis deelt met enkele andere mensen, … kan beroep doen op Het Kruispunt voor woonondersteuning.


Voor wie

Woon je in de regio Avelgem, Zwevegem, Harelbeke, Waregem, Deerlijk, Anzegem of Spiere Helkijn, ben je 18 jaar of ouder, heb je een beperking en een erkenning van het Vlaams agentschap voor begeleid of beschermd wonen dan kan je bij ons terecht.


Er komt een vaste begeleider 1 of meerdere keren week op afspraak bij jou thuis om samen te zorgen dat je op een goede manier kan leven en wonen. We kunnen samen heel verschillende dingen doen: heel praktisch samen de was insteken, boodschappenlijstje maken, … zodat je huishouden geregeld is.
We kunnen samen je vrije tijd te regelen, de post lezen en beantwoorden. Je geldzaken samen bekijken en zorgen dat je iedere maand rondkomt, … We gaan ervan uit dat je dat wat je zelf kan, zelf doet. We zullen je steeds opnieuw aanmoedigen om het zelf te proberen.


Wanneer we merken dat het beter is dat iemand meehelpt, zoeken we of er een dienst is waarop je beroep kan doen. Je kan bij Het Kruispunt ook ondersteuning in de opvoeding van je kinderen vragen, hulp bij contacten met andere diensten, organisaties. Het regelen van alle afspraken, …

Daarnaast kan je bij een ambulante begeleider ook steeds je verhaal kwijt, steun vinden als het wat moeilijker gaat. Het Kruispunt gaat steeds met jou op weg om je leven zo goed mogelijk te organiseren. We luisteren naar jou, versterken je stem bij anderen, spreken samen met jou af met andere diensten zodat jij zo zelfstandig mogelijk kan leven.


Het Kruispunt besteedt ook extra aandacht aan het aanleren van praktische zaken zodat je zelf uit de voeten kan: bijvoorbeeld een rit met de lijnbus, zelf je wasmachine leren gebruiken, zelf telefoneren, … Een aantal begeleiders in de dienst zijn gespecialiseerd in de ondersteuning van mensen met een visuele beperking, autisme of bijkomende psychische problemen.

Contactgegevens
Het Kruispunt
Ambulante ondersteuning
Leopoldstraat 14,8580 Avelgem
Tel. 056/64 99 93
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Julius Sabbestraat 45, 8530 Harelbeke
Tel. 056/73 60 55
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.