Articles

Hits: 7668In Gastenverblijf Indigo wordt er een tijdelijke opvang geboden waarbij de individuele behoeften, wensen en mogelijkheden van de cliënten centraal staan. De tijdelijke opvang omvat een viertal luiken:


- Structurele gezinsondersteuning (bv. één maal per maand een weekend)

- Tijdelijke ondersteuning voor de persoon en zijn omgeving. Dit kan een vankantie van de

ouders of andere zorgdragers zijn, vakantie voor de persoon zelf, sluitingsperiode van het

semi-internaat, school, dagcentrum,…

- Crisisopvang

- Verduidelijking van de zorgvraag in samenwerking met de cliëntendienst

 


Voor wie

De cliënt moet 18 jaar zijn en ingeschreven zijn (of in aanmerking komen voor inschrijving) bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Het verblijf kan van één dag tot maximum 92 dagen in een jaar duren. Deze periode kan verspreid worden afhankelijk van de hulpvraag. De maximale dagprijs is tevens bepaald door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.


Er wordt ondersteuning geboden binnen een harmonieus leef- en ontspanningsmilieu. Het tehuis voor kortverblijf is een wooneenheid voor 7 personen, op de eerste verdieping van het dagcentrum, gelegen in een rustige wijk op loopafstand van het centrum van de gemeente. Er wordt gestreefd naar een maximale persoongerichte dienstverlening. De aanvraag gebeurt telefonisch via de cliëntendienst. Men maakt een afspraak voor een eerste kennismaking en desgewenst wordt de opnameprocedure gestart.

 


Contactgegevens

Indigo
Gastenverblijf

Beukenlaan 47, 8520 Kuurne

Tel. 056/36 14 77
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.