De Zandberg is een kunstwerkplaats voor kunstenaars met een beperking. In De Zandberg werken volwassenen die een gevoel voor kunst hebben.

Atelier

Elke kunstenaar heeft zijn eigen plek om te werken in De Zandberg.Werken in De Zandberg wil zeggen dat je schildert, tekent, met klei werkt, met stoffen iets maakt, fotografeert, danst, muziek maakt, gedichten schrijft, zeefdrukt, etst, en zoveel meer. Je kan er veel nieuwe dingen leren én jij kan de anderen ook iets nieuws leren. Je kan op zoek gaan, uitvinden, zien… wat je allemaal kan doen met één materiaal of techniek. Of je kan alles proberen en zoeken waar jij het best in bent. Door te doen krijgt elke kunstenaar zijn eigen stijl.Je stijl vertelt andere mensen dat een werk van jou is.Gewoon door ernaar te kijken weten ze dat het uit jouw hoofd en handen komt.

Kunst creëert ontmoeting
Regelmatig bezoeken we een tentoonstelling of de werkplek van een andere kunstenaar of gewoon een mooie plek. Waarom? Om te leren door te kijken. Om te zien wat andere mensen maken. Om andere kunstenaars te ontmoeten, naar hen te luisteren en met hen te praten. Om terug op je werkplek iets nieuws te proberen of gewoon veel zin te hebben om verder te doen.

Projecten
Af en toe kan je ook echt samenwerken met andere kunstenaars om nieuwe dingen te leren. Dit kan iets helemaal nieuws zijn, dat je nog nooit gedaan hebt. Of je kan meedoen aan een project waarin je om samen aan het werk bent. Door samen te werken leren mensen van elkaar.

Tentoonstelling
Als kunstenaars al een tijdje werken in De Zandberg én goed werk maken, dan kan één van de kunstwerken gekozen worden voor een tentoonstelling. Het laten zien van je kunstwerken is belangrijk voor jezelf om te horen wat andere mensen van je werk vinden. Voor de anderen die eerst naar het kunstwerk kijken en dan pas zien dat het gemaakt is door een kunstenaar die anders is.

 

Alle projecten, bezoeken, … kan je bekijken op onze weblog: http://kunstwerkplaats.wordpress.com

Artotheek

Elk jaar stellen de kunstenaars hun werken voor aan een jury. De mensen uit de jury kiezen de beste kunstwerken. Deze werken komen in de artotheek. Dit wil zeggen dat mensen deze schilderijen, tekeningen, grafiek, enzoverder kunnen huren. Ze betalen € 35 voor één jaar en kunnen zo vaak als ze willen een ander werk kiezen uit de artotheek.

Op www.artotheek.be vindt je alle kunstenaars en hun kunstwerken met foto die je kan ontlenen.


Contactgegevens

De Zandberg

Kunstwerkplaats

Julius Sabbestraat 45, 8530 Harelbeke

056/73.60.50

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.groepubuntu.org