Het Ganzenhof
is een educatieve bio-boerderij waar een 40 tal personen met een beperking, vrijwilligers en medewerkers samenwerken aan de uitbouw van dit unieke project. Artisanaal brood bakken in een houtoven, telen van biologische groenten en fruit,hout hakselen, composteren, kweken van beschermde neerhofdieren, bereiden van producten zoals confituren, siropen, likeuren…met eigen groenten en fruit, uitbouwen van een demonstratieplaats omtrent kringloop tuinieren, … iedere persoon vindt er een aangepaste job. Het Ganzenhof heeft verschillende werkingspeilers, die allen samen een unieke duurzame combinatie realiseren tussen milieu- en sociale doelstellingen.


Bezoekerscentrum

Het Ganzenhof wil met zijn educatieve werking de bezoekers op een attractieve en leerrijke manier laten kennismaken met de verschillende aspecten van haar werking. Het Ganzenhof is door vlaco vzw erkend als demonstratieplaats rond afvalarm- en kringlooptuinieren. Je kan er een bezoek brengen aan de composteringsdemonstratie –plaats en er is een boeiende samenwerking met de compostmeesterwerking van Avelgem in samenwerking met IMOG. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan drie types van ecologische siertuinen die tot stand kwamen met de medewerking van Het provinciebestuur West-Vlaanderen en de gemeente Avelgem. Scholen kunnen bij ons terecht voor een aangepast educatief aanbod.


Bio-boerderij

Respect voor de natuur is een grondhouding en dit vinden we terug in onze activiteiten. We telen groenten op een verantwoorde manier en dit zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. We gebruiken compost in onze tuinen waar zowel dagdagelijkse – als vergeten groenten worden geteeld. Hierbij houden we rekening met de teeltwisseling. We houden dieren waarbij we rekening houden met hun natuurlijke leefwereld en gebruiken biologische voeders. Het Ganzenhof garandeert biogerichte teelt en is erkend door BLIK.


Arbeidszorgcentrum

Het Ganzenhof wil de kansen tot maatschappelijke werk(re)integratie bevorderen van mensen die door persoonlijke en/of maatschappelijke omstandigheden er zelf niet in slagen dit te realiseren. Het Ganzenhof kan voor die personen een aangename tussenstap zijn, waardoor ze terug aansluiting kunnen vinden met het gewone of beschermde tewerkstellingsaanbod.


Buurtontmoetingsplaats

De buurt rond het Ganzenhof is door de Koning Boudewijnstichting erkend als “ Buitengewone Buurt”. Dit onderstreept het ‘open’ karakter dat Het Ganzenhof nastreeft.

 


Contactgegevens
Het Ganzenhof

Educatieve Bioboerderij

Bosstraat 2, 8580 Avelgem
Tel. 056/75 64 11
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.