tAlternatief is het gloednieuwe samenwerkingsproject van de Gemeente en OCMW Zwevegem, vzw De Poort en vzw Groep Ubuntu. Met deze samenwerking willen de organisaties de krachten bundelen en inzetten op een gezamelijk aanbod van tewerkstelling en dienstverlening.

 

Werkervaringsfabriek tAlternatief wil, via een talentgerichte benadering en een alternatief aanbod van werk, mensen activeren. tAlternatief organiseert daarom tewerkstelling met de nodige aandacht en zorg voor zowel medewerkers als klanten. Mensen kansen geven om te ontwikkelen, leren, creëren, realiseren en sociale contacten te leggen is hierin essentieel. De doelgroepoverschrijdende werking van tAlternatief is innovatief in de sector en regio.

 

De medewerkers van tAlternatief houden het patrimonium en openbare domein van de Gemeente Zwevegem proper en verzorgen de groengedeelten. tAlternatief heeft ook een klusjesdienst en een fietshal. De fietshal is een fietshersteldienst voor kansengroepen en wordt ondersteund door de provincie West-Vlaanderen. Daarnaast is er in tAlternatief een was-, strijk en houtatelier. Werkervaringsfabriek tAlternatief bevindt zich aan de achterkant van het coördinatiecentrum van Groep Ubuntu. 

 

Meer informatie op de Facebookpagina (klik hier om te openen)


Contactgegevens

Werkervaringsfabriek tAlternatief
Blokkestraat 29A

8550 Zwevegem, 056/70 70 69

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.