Welkom op de website van Groep Ubuntu.

Groep Ubuntu is een netwerkorganisatie die personen met een beperking ondersteunt in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Groep Ubuntu biedt vanuit verschillende satellieten en diensten een ruim en divers aanbod aan op vlak van wonen, werken, vorming en vrije tijd.

De naam Ubuntu komt van de (Zuid)-Afrikaanse levensfilosofie 'Ubuntu'. Ubuntu verwijst naar wat je voor anderen betekent en doet. Ubuntu gaat naar de kern van 'mens' zijn: 'je kwaliteiten onvoorwaardelijk delen met en ten dienste stellen van anderen'. Het heeft te maken met openheid, ruimhartigheid, je niet bedreigd voelen door anderen, ... Beseffen dat je vanuit een onderlinge verbondenheid deel uitmaakt van een groter geheel en dat verschillen tussen mensen een enorme verrijking bieden.

Vanuit die Ubuntu-filosofie zijn wij met Groep Ubuntu ervan overtuigd dat ook mensen met een beperking het vermogen hebben om te creëren en hierbij bijdragen tot de levenskwaliteit van anderen. Ze genieten daardoor zelf van een hogere levenskwaliteit en voldoening.

Met Groep Ubuntu gaan we actief op zoek naar die mogelijkheden om talenten bij cliënten te ontwikkelen.


Wenst u meer info? Aarzel niet ons te contacteren.Groep Ubuntu
Blokkestraat 29A, 8550 Zwevegem

Tel +32 (0)56/64 60 62
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.groepubuntu.org